VIRUS: sëmundje ngjitëse ekstreme

Konceptuarsi nje omazh e filmave horror te viteve 80. VIRUS eshte nje rilexim ipabotuar i librit famoz te H. P. LOVECRAFT, duke patur keshtulevdatat me te mira e me te forta dhe qe bashkon horrorin,fantashkencen, dhe aksionin!

HISTORIA: Mattia eshte nje shkencetar i ri Italian qe dergohet ne Kosove nga njeorganizim ushtarak i fshehte: objektivi i tyre eshte te rilidhinkontakte me prof. Gardner - i cili ka qene nje nxenes i tyre - dhe qe po kryente per ta disa kerkime rreth nje meteoriti teçuditçem edhe pastaj nderpreu çdo lloj komunikimi. Sapo i arriturne Kosove me Florjon (nje perkthyes ) Mattia njihet menjehere me Ammi , nje faktor tjeter i papritur ky qe kishte pas qene shume shoki ngushte i Gardnerit, i cili rrefen qe derikur meteoriti ra mbifermen e tij, natyra “fisica” dhe “psikologjia” e gjerava qehynin nen kontakt me te, kishin filluar te ndryshonin ne menyredrastike. Duke fituar ngurrimin e tij, Ammi shoqeron te dyshkencetaret tek ferma ku zbulojne nje gje te tmerrshme: Banuesitishin te asgjesuar, te kalbur, te konsumuar nga nje semundje eçuditshme.

HowardPhillips Lovecraftkaqene nje shkrimtar, poet dhe filozof Amerikan, i njohur sinjenga shkrimtaret e medhenj te leteratures horror se bashku me Edgar Allan Poe, eshte konsideruar nga te shumtet si nje prekursor ifantashkences Angloamerikane. Autor i shume romanzave dhe tregimesh,si pershembull “Rasti Charles Dexter Ward” dhe malet e çmendurise, nuk jane vleresuar ne menyre te veçante ngakritiket e asaj kohe, ndoshta per shkak se shume te çuditshme, dhenuk gezoi kurre nje reputacion te mire deri pas vdekjes se tij. Shumenga verae tij kane qene nga vitet 50 e ketej, burim frymezimi per artistetnga e gjithe bota, ne leteraturesi ne kinema dhe musike.

DOMIZIANOCRISTOPHARO – regjisor

Karealizuar gjate tete viteve te fundit, me shume se 14 film(7 te shperndare ne home video, 2 te dale ne kinema, dhe4 tjere jane per ne shperndarje per vitin 2015); i pari“HOUSEOF FLESH MANNEQUINS”meIrenaHoffman dhe Giovanni Lombardo Radice - ështënjë kult ndërkombëtar çmim-fitues (Filmi më i mirë i pavarur ne NIGHTOF HORROR 2009 Sydney). Laseconda opera, THEMUSEUM OF WONDERS,aikrenohet me një cast të jashtëzakonshme , duke përfshirë :FrancescoVenditti, Mariagrazia Cucinotta, Giampiero Ingrassia, Venantino Venantini (Filmi me i mire ne FANTAFESTIVAL 2010, Roma). Shpërndarjesë fundmi (ELITE&BRAINDAMAGE - USA,ILLUSIONS – Germany) edhe dy kapitujt e parë të triptik “P.O.E."(Poetry Of Eerie, Project Of Evil)krijuar nga Cristopharo, qe se bashku me shume se 20 regjisore Internacionale kane luftuar per te zhvilluar tregimet e autorit tëfamshëm. P.O.E.2fitonFantafestival në vitin 2012 dhe To-Horror (Torino) si filmi me imire. Me 26 tetor 2012 Cristopharo hapi festivalin fantastik te Nicësfantastike me filmin REDK ROKODIL: në nominimet per 5 kategori, merr çmimin për skenarin më tëmirë. Filmi gjithashtu fitoi Moondance (Kolorado) për fonogram mëtë mirë ( Alexander Cimini ). Aktualisht ne prodhim me CHEMICALBURNS(SHBA ) : BLOODYSIN,dhe me një Cast të jashtëzakonshem: MariaRosaria Omaggio, Venantino Venantini (dhe per LEOMARK) filmiansambël PHANTASMAGORIAfituesi katër çmime ne Overlook Film Fest (Roma ) dhe çmimin special nëMARGHERITI to-Horror 2014.

ANTONIO TENTORI – Skenarist

AntonioTentori filloikarrierën e tij në një takim me një ngaautorëtmë të rëndësishme të kinemasë horror, Lucio Fulci, për tëcilën ai shkroi historinë e Demonia (Jo i credituar) dhe skenarin enjë mace në tru. Më vonë ai ka punuar, ndër të tjera, me njëmjeshtër te splaterit si Aristide Massaccesi / Joe D' Amato (Kthimnga vdekja – Frankestein 2000),memagjistarin e efekteve spaciale Sergio Stivaletti (Tre fytyrat eterrorit) dhe me një mjeshtër te kinemasë popullore si BrunoMattei (The Jail, Ishulli i të vdekurve, Zombie: Krijimi). Kashkruar , së bashku me Dario Argento dhe Stefano Piani, shkrimin përDracula 3D te Argentos.